חלוקת ירושה כשלא השאיר ילדים

יש לנו קרובה זקנה שנפטרה כעת וללא ילדים ל"ע.
לפי ההלכה הירושה שייכת ליורשי האחיינים שלה.
הענין הוא שלא רק שחלק מהם אינו מוכר לנו גם המוכרים אינם מתענינים במה שקורה .
אנחנו שגרנו לידה נאלצים לפנות את חפציה כי הדירה היתה שכורה .
השאלה היא אם מותר לנו לקחת לעצמנו ולזרוק מה שלא נראה לנו או שצריך כל דבר לשאול את היורשים דבר שאינו שייך ביחס לאלו שאין איתם קשר.
בקיצור השאלה מה לעשות עם הכל כי לא שייך להשאיר שם ולא שייך לאתר את כל היורשים וןגם המוכרים לא מתענינים.
אציין שאין מדובר בסכומים כ"כ גדולים והחפץ היקר ביותר היה מקרר בגודל בינוני .
2.ענין נוסף בזה הוא סכום כסף שנשאר בבנק משהו כמו 30000 ש"ח וזה סיפור להוציא את זה כי צריך עו"ד וכו' והם אומרים חבל להתאמץ הרי כשנחלק בין כולם לא יהיה לכ"א כי אם סכום קטן .
השאלה אם מותר להוציא הכל לעצמי .

תודה
פינחס

תשובה:

יש לעשות את המירב בכדי לאתר את כל היורשים. אם לא מצליחים יש לבקש מבית דין לחלק בין היורשים הנמצאים ובין אלו שאינם נמצאים, והחלק של אלו שאינם נמצאים יהא מונח עד שיבוא אליהו.

אם תצליחו לאתר את כל היורשים, יש לשלוח התראה לכולם, שאם לא יתקשרו אליכם לענין הרהיטים עד תאריך מסוים, תהיו רשאים לפנות לאשפה. לאחר שהגיע התאריך הנכם רשאים לקחת מהריהוט לעצמכם ולזרוק את השאר לאשפה.

לענין הכסף, יש לחלק בין היורשים שאותרו ובין היורשים שלא אותרו, והחלק של אלו שלא אותרו יהא מונח עד שיבוא אליהו. אין רשות לקחת כסף לעצמכם אם מגיע יותר משווה פרוטה לכל יורש. אגב, אינני מבין כיצד אתם יכולים למשוך את הכסף בעצמכם ללא עורך דין, אבל כדי לחלק בין היורשים יש צורך בעורך דין.