קטן לקריאת מפטיר בשבת חנוכה

שאלה:

בני נעשה בר מצוה בשבוע של חנוכה האם הוא יכול לקרוא את ההפטרה בשבת זו שקודם הבר מצוה או שזה מהשבתות שלא קוראים לקטן?

תשובה:

שבת חנוכה רשאי קטן לקרוא את ההפטרה אף אם קוראים בנביא.

מקורות:

עי' שערי אפרים שער ט ס"ג, שהביא את הפרשות שאין קטן קורא בהם, ולא הביא שבת חנוכה, ומבואר שקטן קורא את ההפטרה בשבת זו

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הלכה ברורה ״שקטן יכול להפטיר״ (מש״ב רפ״ב ס׳ ד׳) ילקוט יוסף רפ״ב מחדד שקטן שהגיע לגיל חינוך -לע״ד מ5 ״בן חמש למקרא״ – שיודע למי מברכים ולקרוא הפטרה כי הכין אותה ״יכול לעלות לתורה ולקרוא מפטיר״.