נסיעת חינם בתחבורה ציבורית כשמכשיר החיוב אינו פועל

לאחרונה החלו להשתמש בחלק מהחברות המפעילות קווים לתחבורה ציבורית בכרטיסי 'רב קו' – כרטיס שמטעינים פעם אחת עם כסף, וכשנוסעים באוטובוס מצמידים למכשיר שקולט אותו והכסף יורד אוטמטי. קרה כמה פעמים שלא היה מכשיר כזה באוטובוס, ושמעתי שלפי הוראות משרד התחבורה אין חיוב לשלם במזומן כשלא קיים מכשיר, האם גם ע"פ דין תורה אני פטורה מתשלום.
תודה

תשובה:

אם לפי הוראות משרד התחבורה אין חיוב לשלם כלל, גם לפי דין תורה פטורים, החברה מקבלת על עצמה את הוראות משרד התחבורה, ומסכימה לנהוג על פיהן. (גם אם נהג אחד, או אפילו מנהל מסוים אומר אחרת, אין זה מסמכותו להחליט כן, שלא בהסכמת כל בעלי המניות של החברה.)

אבל בעיני לא סביר שכך הן הוראות משרד התחבורה, לכל היותר יש זכות לנסוע ולשלם באמצעות המכשיר בהזדמנות אחרת (ואת זה רשאים לעשות גם לפי דין תורה). ולכן אין לנסוע מבלי לשלם כלל, על בסיס שמועות בלבד, כל עוד שלא ביררת זאת במשרד התחבורה.

הצטרף לדיון

תגובה 1