משקיע הטוען שלא היו רווחים בעסק של היתר עסקא

שאלה:

לפני מס' שנים שמתי סכום כסף גדול בהיתר עסקא אצל עסקן מסוים. וקיבלתי כל חודש ריבית כפי שסוכם בתנאי העיסקא. בחצי שנה אחרונה דרשתי את הכסף מס' פעמים אך הנ"ל התחמק וגם הפסיק לשלם ריביות. כשאנו דורשים כעת את הכסף בתקיפות. הוא טוען שיוריד לנו את כל הריביות מהקרן המדוברת וייתן רק את השארית, ולטענתו רק הפסיד עלינו. האם יש שחר לטענות? האם ניתן לתבוע את הנ"ל בבית דין ולקבל את כל המגיע לנו.(הנ"ל גם הדגיש מידי פעם כי הוא מרוויח על העסקאות שהוא עושה)
אודה לתשובה- כיוון שהשגת הכסף דחופה לנו ביותר

תשובה:

בדרך כלל בכל היתר עיסקא ישנם כללים אימתי יוכל לטעון שלא היו רווחים, ובדרך כלל גם זאת רק על ידי שבועה חמורה, ועל כן עליו להוכיח שאכן היו הפסדים.

בכל מקרה הדבר צריך להתברר בפני בית דין כדי שיוכיח כן.