דין יחוד בעסקו עם הנשים

שאלה:

השולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כב כתב דמי שעסקו ומלאכתו עם הנשים אסור לו להתייחד עם הנשים
באיזה נשימ נאמר דין זה? הנשים שהוא עוסק עימהן דווקא או כל נשים שבעולם

תודה

תשובה:

איסור של עסקו עם הנשים הוא משום שאינן בושות מפניו, ולכן כל כמה שהנשים צריכות לדבר זה אם כן אין חילוק בין הנשים שעוסק עמהם לבין נשים בעלמא, ואם יש סוג נשים מסוים שמתעסק ושאר נשים אינן נצרכות לכך אכן אין בזה משום יחוד כמובן לפי כללי הלכות יחוד הרגילים.

מקורות:

עי' דברי סופרים (יחוד סי' כב ס"ק סח, והעמ"ד שם) בארוכה בשיטות הראשונים בזה ועכ"פ כך יוצא מדברי הפוסקים.