נתינת בשר לאדם שאינו סומך על כשרות

שאלה:

האם מותר לתת לאדם לאכול מבשר של הכשר שלא כולם אוכלים אותו ואם צריך להודיע על כך?

תשובה:

נחלקו הפוסקים במי שסובר שמאכל מסוים הוא מותר באכילה, אם מותר להאכיל את אותו המאכיל לחבירו, הסובר שהוא אסור באכילה. דעת הפרי חדש (או"ח תצו, כג) להתיר, ואילו דעת מהרלב"ח (סימן קכא) לאסור. והרמ"א (יו"ד סימן קיט, ס"ז) כתב שבודאי לא יאכיל המתיר את המאכל לאוסר. ומכאן שאין להאכיל את האברך מאכל שהוא מחמיר שלא לאוכלו.

ברם, אם כל הציבור אוכל את ההכשר המדובר, כולל החרדים לדבר ה', ורק יחידים בודדים מחמירים שלא לאוכלו, אזי ניתן להניח שהאברכים יודעים שהאוכל המוגש יהיה בהכשר זה, ואין צורך להודיעם על כך.