לצאת ידי חובה בקידוש וכד' מגר

שאלה:

האם יש בעיה לצאת ידי חובת קידוש וכד' מגר, כיון שיש דיעות שגרים לא היו בכלל "ערבות"?

תשובה:

2. בנוגע לערבות בגרים (בדין יצא מוציא לעניין קידוש): אמת כי התוספות (קידושין ע ע"ב) כתבו שאין גרים בכלל ערבות. אולם בשו"ע (או"ח סימן נג, סעיף יט) מבואר שיש מי שאומר שאין לגר לשמש כשליח ציבור, ודבריהם נדחו, ובמשנה ברורה שם ביאר טעם המחמירים משום שאין הגר יכול לומר "אלקינו ואלקי אבותנו", ולא הזכיר כלום בעניין דין ערבות. ומכאן אנו רואים שדברי התוספות לא ננקטו להלכה, ואין חשש לצאת ידי חובה מגר (גם לאחר שיצא, מדין "יצא מוציא").