הצעת דירה למתווך כשיטעה אחרים בשוויה

שאלה:

לכבוד הדיינים החשובים.

יש בבעלותי דירה שהיא צריכה שיפוץ רציני, וכמו כן הדייר שנמצא שם עושה המון בעיות.

היום הגיע אלי מתווך שיש לי ענין גדול להעלות את המחיר של הדירות באותו איזור, והציע לי מחיר מאד גבוה, והבנתי ממנו שהוא הולך מיד למכור את זה למישהו שממש לא מבין בנדל"ן במחיר שהוא ממש לא כדאי 100 אלף ש"ח יותר מהמחיר האמיתי.
האם מותר לחתום חוזה עם המתווך, או שיש לי לחשוש שיפסיד ויטעה יהודים אחרים.
ישר כח

תשובה:

אם יש חשש אמיתי שהמתווך רוצה להטעות קונים, אסור להתחייב כלפיו למכור לקונה שהוא ישיג במחיר שיציע, או למכור לו כדי שהוא ימכור לאחרים, אבל ניתן לעשות איתו עסקים שלא נראה שיש בהם משום 'מסייע' לעבור על איסור אונאה.

מקורות:

איסור אונאה הוא אף בקרקעות, וכמו שכתב הרמב"ן בפרשת בהר וספר החינוך שם.

חז"ל אסרו לקנות דברים שיש בהם חשש שמסייעים לגנב, כמבואר בשו"ע חו"מ סי' שנח. חז"ל אף החמירו לעתים עם הקונה ומסייע לגנב יותר מאשר הגנב עצמו והתבטאו: "לאו עכברא גנב אלא חורא גנב" (ערכין דף ל ע"א).