אי נתינת מלגה ממשלתית עקב חיסור בלימוד

שאלה:

לכבוד הרב
ברצוני לבקש את דעתו, בעניין "מלגת הדתות" שמקבלים אברכים בכוללים. האם יו"ר הכולל יכול לקחת את מלגת הדתות מאברך שנעדר מהכולל כמעט חודש עקב נתק שהיה לו עם הראש כולל? כי בכל זאת שיק הדתות כתוב לפקודת האברך ומיועד לו, כמו קצבאות שונות של השלמת/הבטחת הכנסה לחלקים שונים בחברה כגון נכות לנכה, שאירים ליתומים וכו', ואכן גם וסכום הכסף של הדתות הוא סכום בסיסי מהמדינה שמגיע לאברכים עצמם ולא לארגון הכולל…

תשובה:

לא שמעתי מעולם שמשרד החינוך נותנים שיק לפקודת האברך, למיטב ידיעתי הם מעבירים כסף למוסד לפי מס' האברכים. פשוט בעיני שהמוסד אינו חייב לחלק את הכסף בין האברכים שווה בשווה, אלא הקריטוריונים לגובה התמיכה במוסד תלוי לפי מס' האברכים. אם אברך החסיר חודש (כל עוד שלא עזב את הכולל לגמרי), מסתבר שהמוסד זוכה בכסף.