אם צריך ליידע אדם שאשתו אסורה עליו

שאלה:

מה התיקון לאיסורי כרת למי שאינו יכול לצום?
ב. האם צריך לידע את הבעל אם אשתו אסורה עליו.
מחילה
ותודה מראש שי

תשובה:

א. לגבי תשובה על איסור כרת, יש לפנות לרב המקומי או רב בית הכנסת שהנך קשור אליו כדי לסדר תיקון לפי הראוי, אי אפשר לענות על כך בלא לדעת את פרטי המקרה ופרטי האדם.

ב. כנראה כוונת שאלתך באשה שזינתה תחתיו ברצון האם חייבים לידע את הבעל על כך, התשובה על זה היא שרק באופן שישנם שני עדים שיודעים על כך צריכים לבוא לבית הדין ולהעיד על כך, אולם אם רק אדם אחד יודע על כך, ההוראה היא שבית הדין אומרים לו שלא יאמין לאותו אדם, ולא יאמין לאשתו.

כל זה דווקא אם הבעל אכן לא יודע מכך, אך אם הוא יודע מכך שאשתו נאסרה עליו, אסורים לחיות ביחד כלל וכלל, וצריך ללכת לבית הדין כדי לברר כל מקרה לגופו.

מקורות:

עי' ספר מלואי שלמה שהוציא לאור הרב ש. לורנץ ז"ל, ויש שם אריכות גדולה מגדולי הפוסקים שכך נהגו בתי הדין על פי הכרעת החתם סופר שהאשה אף היא אינה צריכה לומר לבעלה.