נטילת ד' מינים ביד אחת

שאלה:

האם מותר להחזיק הד' מינים [גם הלולב וגם האתרוג] בּיד אחת, או שצריך להחזיק ביד אחת את הלולב וביד שניה את האתרוג?

תשובה:

כתבו האחרונים שלכתחילה יש לקחת דווקא בשתי ידים. [ויש שהקילו בשעת הקפת התיבה באמירת ההושענות לקחת ביד אחת, בפרט למי שזקוק למשענת יד, ואם כי פקפקו בזה האחרונים, ראינו מגדולי ישראל שנהגו כן].

מקורות:

משנה ברורה סי' תרנא ס"ק' טו שאם נטל כן בשעת הברכה יטול שוב בלא ברכה. ומבואר דבשעת ההושענות יש יותר להקל ועי' אלף המגן סי' תרס ס"ה וסק"ה, וחיים ברכה אות קפו.