אכילת נוי סוכה לאחר החג

שאלה:

האם מותר לאכול פירות או כל דבר אחר שהיו תלויים כקישוט בסוכה במשך ימי החג?

תשובה:

מותר להשתמש בהם לכל הצרכים, ואף לאוכלם.

מקורות:

שו"ע סי' תרלח סעיף ב, שרק בשמונת ימי החג אסור לאוכלם, אבל אחר כך מותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה לא תלוי בהתנאה שעשה מראש?
    וזה לשון השולחן ערוך שם: "וכן אוכלים ומשקים שתולין בסוכה כדי לנאותה, אסור להסתפק מהם כל שמונה אפילו נפלו …ואם התנה עליהם בשעת שתלאם ואמר: איני בודל מהן כל בין השמשות הרי זה מסתפק מהם בכל עת שירצה וכו' ".