בצל שנחתך בסכין חלבית על קרש בשרי

שאלה:

חתכו בצל בסכין  חלבית שלא רגילים לחתוך בה דברים חמים על קרש חיתוך בשרי מה הדין.

תשובה:

אם הסכין היתה נקיה לאחר רחיצת כלים, הבצל נשאר פרווה.

מקורות:
מאחר והסכין החלבית אינה בלועה מחלב כיון שחותכים אתה דברים קרים ומאחר והיתה נקיה לאחר רחיצת הסכין בסקוטש ברייט, הרי אין בזה בליעות, ולכן אף אם לפעמים חתכו עמה פיצה חמה מ"מ יש כאן כמה צירופים, א' שבצל לכמה דיעות אינו חריף, ב' שדין דוחקא נאמר רק רק על הסכין שדוחק ולא כשדוחק על גבי קרש [שדין דוחקא כשדוחק על הקרש הוא חומרא של החכמ"א], ג' שאזלינן בתר רוב תשמישו, וכבר כתב הט"ז שלגבי דבר חריף אם יש עוד צירוף סמכין על הדיעות שרק חילתית נחשב לחריף עי' ט"ז סי' צו סק"ח

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. סליחה כבוד הרב לא שאלתי את השאלה נכון .אם חותכים בצל בסכין חלבית (ושנחתך בה מאכל חלבי חם) על קרש חיתוך בשרי מה דינו של הבצל האם אפשר לאכול אותו עם דברי חלב?