סוכה ליד צינור ביוב

שאלה:

מה דין סוכה הממוקמת בסמוך לצינור ביוב, שחלק מהיושבים בו מריחים ממנו ריח רע, האם מותר לאכול ולברך בה?

תשובה:

אם אין שם ריח רע שמפריע לסתם בני אדם, אין זה נחשב לריח רע, אף למפונקים. ומותר לשבת בה ולאכול ואף לומר שם ברכה. אולם עדיף לכסות את הצינור עם כיסוי נוסף אם הדבר אפשרי.

מקורות:

הכלל הוא בכל הדברים שהולכים לפי דעת רוב וסתם בני אדם, [ראה משנ"ב סי' עט ס"ק יח ושעה"צ ס"ק כב], ועל כן אם לרוב בני אדם אין זה ריח רע מותר לברך שם לכולם, אולם אם לאדם אחד יש לו בעיה בחוש הריח אין להקל רק בשעת הדחק ע"ש במשנ"ב.