כוס קפה עם חלב שנשפך לכיור בשרי

לכבוד הרב שליט"א
התארחתי בחג אצל קרובים, והכנתי קפה עם חלב בטעות בכוס בשרית, ומיד כשגיליתי זאת [מרוב בהלה] שפכתי את הכוס בכיור הבשרי שבאותו זמן היה מלא בכלים בשריים, כמובן שאת הכוס שמתי בצד, אך רציתי לשאול אם אני מחוייב להודיע למארחים שיגעילו את כל הסכו"ם שלהם, וכמו כן היו שם שני קופסאות פלסטיק .
תודה מראש ומועדים לשמחה

תשובה:

אין צורך להגיד מאומה, כיון שהכל היה שם בגדר כלי שני ושלישי, לכן שום דבר לא נטרף.

כוס קפה כשעושים אותה כרגילות, מים חמים מהקומקום, ואח"כ חלב, דינה פחות מכלי שני, כיון שהמים הם פרווה, והם מגיעים מכלי ראשון לכלי שני, והחלב שמכניסים בתוכו הוא צונן, ונמצא שמקרר את המים יותר מזה, וא"כ המים אינם מרתיחים את החלב אלא עושים אותו "חמים", וזה כבר פחות מכלי שני, ולכן מה ששפכת לכיור לא הטריף שום דבר.