שולחן הסוכה שמקצתו בבית

שאלה:
האם במקרה שהשולחן שאוכלים עליו בסוכה נמצא חלקו בתוך הסוכה וחלקו מחוץ לסוכה. והגברים יושבים בחלק שבתוך הסוכה, והנשים יושבות בחלק שבבית יש לחשוש לדין המשנה ש'הוא בסוכה ושולחנו בתוך הבית' שלא יצא ידי חובה דחוששים שמא ימשך אחר השולחן.
תשובה:
דברי המשנה עוסקים באדם שגופו בסוכה, אבל כל שולחנו בתוך הבית. אבל במקרה שהאדם והשולחן בסוכה, ורק מקצת מהשולחן נמצא בבית אין לחשוש שיגרר אחר השולחן ויוצא ידי חובה. ובמקרה שרק מקצת השולחן בסוכה אבל רוב השולחן בבית, נחלקו הפוסקים. ועל כן כיון שזה גזירה דרבנן, יש להקל בשעת הדחק. וכן המנהג להקל במקום הצורך.
מקורות:
משנה ברורה סי' תרלד ס"ק ו ובשעה"צ שם.