לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנחת אבנים על הסכך

שאלה:

האם אפשר להניח אבנים על הסכך, למנוע שלא יעוף מהרוח?

תשובה:

אין להניח אבנים על הסכך, והעצה לכך לקשור את הסכך בחוטי סכך או דבר הצומח שלא נעבד עדיין.
יש שכתבו להקל כאשר הרוחות באות לפרקים ואינם מצויות ממש להחזיק את הסכך באזיקונים וכד'.

מקורות:

עי' שו"ע סי' תרכט ס"ז, שכתב הרמ"א שאין להניח ע"ג הסכך דבר שאין מסככין בו כדי להחזיקו, ונחלקו האחרונים אם הוא משום איסור "מעמיד", ולפי זה בדיעבד יצא יד"ח, כיון שדעת הפוסקים שהעיקר שמותר להעמיד בדבר המק"ט, ורק לכתחילה יש להזהר בזה, וכן המנהג להזהר, או שמא אסור משום שנראה כמסכך בדבר הפסול [כ"ד המג"א לפי משמעות המשנ"ב שם ס"ק כד, וכ"ה להדיא בספר בית השואבה], ועל כן ודאי שאין לעשות כן.

חיזוק הסוכה באזיקונים, אם הרוח המצויה היא מעיפה את הסכך, אין לאזוק את הסכך, גם מהטעמים הנ"ל, אולם אם זה רק במצב של רוח שאינה מצויה, מאחר ומעיקר הדין הסוכה כשרה גם בלא האזיקונים, ועושה כן רק משום רוח שאינה מצויה יש להקל.