רצה לתת צדקה לעני מסוים ואינו יודע איך למוצאו

שאלה:

כבוד הרב אחד שלח לי מכתב שאני יתרום עבור קרן שפתחו עבורו באחת מקרנות הצדקה, אמרתי לאשתי שאני מתכנן לתת לאדם זה סכום מסוים לאחר מכן נאבד לי הדף, האם אני מחויב לחפש אחר אותו אדם, או שאני יכול לתת לכל קרן שאמצא לנכון.
תודה רבה

תשובה:

אם רק אמרת "אני מתכנון", זה ודאי לא נחשב לכלום כי זה לא לשון נתינה אלא לשון תכנון, ואין צורך בנתינת הצדקה מדין נדרי צדקה.
אולם אם אמרת בלשון נתינה, יש חובת נתינת הצדקה, אלא שמכיון שיש טרחה למצוא האדם הראשון מותר לתת לעני אחר.
מקורות:
רע"א בהגהות ליו"ד סי' רנ"ח סע' י"ב.