מזלג בשרי שעירבבו בו בסיר פרוה

שאלה:

אשתי הכינה בסיר אחד נקניקיות בשריות, ובסיר אחר אטריות פרווה, אך היא ערבבה את האטריות במזלג איתו ערבבה את הנקניקיות, האם האטריות הפכו לבשריות? (הסיר שלהם הוא בשרי אך לא בושל בו בשר ב24 ש' האחרונות)

תודה.

תשובה:

אם יש באטריות פי שישים מגודל הכף והשומן הדבוק עליה שנכנסה בתבשיל, האטריות חשובים כפרוה, אבל אם אין פי שישים מכך התבשיל נחשב לבשרי.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי'פט ס"ג, וש"ך שם ס"ק יט, ופ"ת ס"ק ז, בדי השלחן (ס"ק פט).

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לצערי התשובה איננה מדויקת.
    עיי' ש"ך סי' פט על הרמ"א שמתיר לאכול מאכל חלבי אחרי אוכל שבושל בכלי בשרי. הש"ך שם קובע שתבשיל שבושל בכלי שלא נוקה מבשר עדיין לא נקרא אפילו תבשיל של בשר. הוא הדין וקל וחומר במקרה דידן ולכן מותר לאכול אחרי האטריות חלב.

    בכבוד רב
    ובברכת שבת שלום
    מוטי פוגל

  2. במקורות צויינו ד' הש"ך אלו שהבאת, ואכן לדבריו אכן הדין הוא כן, [ואין חילוק בין כלי עם בשר מעט או מזלג], וצויינו גם דברי הפ"ת שדן בזה ובדי השלחן שהביא שדעת כמה מהאחרונים שלא כהש"ך.

  3. אם אכם כדבריכם ראוי לכתוב שמעיקר הדין מותר ויש מחמירים. לכל הפחות יש להזכיר שמדובר במחלוקת הפוסקים וקל וחומר כאשר מדובר על פוסק חשוב כהש"ך. מעבר לכך כמדומני שגם הפרי מגדים פוסק כש"ך וגם ר' משה פיינשטיין ביחס לתרופה שמופקת מכבד עוף פוסק כהש"ך.