קטן שנגע במאכל לפני נטילת ידים שחרית

שאלה:

אם ילד נגע באוכל לפני שנטל ידים של הבוקר האם צריך לזרוק את האוכל?

תשובה:

אין צריך לזרוק את האוכל, אולם אם אפשר לשטוף אותו, כגון פרי וכד', לכתחילה יש לשטוף את האוכל ג' פעמים.

מקורות:

עי' משנ"ב (סי' ד סק"י) שהביא מהפמ"ג שיש להזהר ליטול ידים לקטנים, ומשמע קצת שדינם כגדולים לענין זה, אולם יעוי' בשו"ע הרב (מהדו"ק סי' ד) שכתב שהגם שיש להזהר בזה, אולם נהגו להקל בנגיעת קטנים באוכל עד הגעתם למצוות, ומשמע שזה רק קולא בדיעבד, ולכן לכתחילה אם אפשר לשטוף את האוכל עדיף וכמו שכתב המשנ"ב (שם ס"ק יד).