הוצאת שוכר עקב סגנון דיבור

שאלה:

אני שוכר דירה
האם מותר למשכיר דירה לגרש אתי מהדירה בהתראה של 5 ימים בטענה ש"לא מתאים לו הסיגנון דיבור שלי" שהיה תקיף כלפיו כאשר בחוזה רשום שזמן ההתראה יהיה לפחות חודש

תשובה:

אני מניח שהמשכיר אמר כן רק לשם איום ולא ברצינות.

לגופה של השאלה. יש להיזהר מאוד שלא להוציא מהפה מילים פוגעניות. אדם שאינו נזהר בכך יכול להיכשל באיסור חמור מן התורה של אונאת דברים (עיין טור ושו"ע חו"מ סי' רכח). אבל לא ניתן לדרוש משום כך לפנות את הדירה בניגוד למה שסוכם בחוזה. שהרי אפילו אם השוכר מזיק את הדירה כתב בשו"ת דברי ריבות סי' רסא שאין המשכיר יכול להוציא את השוכר לפני הזמן, אלא השוכר חייב לשלם את הנזק, כל שכן בנזק שאינו ממוני, וכל שכן במקרה שהמשכיר יכול למנוע את הנזק, על ידי שימנע מלדבר עם השוכר ולא יפנה אליו רק בכתב.