קיזוז מתשלום שכירות לתיקון תקלה בבית

אני שוכר דירה
המשכיר לא רוצא לבוא לתקן בעית ביוב. האים מותר לי להביא איש מקצוע שאני ישלום לו ולקזז בתשלום החודשי של המשכיר?

תשובה:

אם התקלה היא תקלה שנגרמה שלא באשמת השוכר אלא מחמת בלאי הדירה וכד', המנהג הוא שההוצאות מוטלות על המשכיר ומשום כך יכול השוכר לקזז תשלום זה מדמי השכירות, אולם עליך להודיע למשכיר שהינך עומד לעשות כן ואם לא יביא אדם לתקן את זה בזמן סביר הנך רשאי להזמין בעל מקצוע במחיר סביר ולקזז מדמי השכירות