לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות בבתי חולים- חלב ומיקרוגל

כבוד הרב.
אני מאושפת בבית החולים ומביאים מנות מהדרין עטופים בשני שקיות נילון ואני אמור לחמם במקרוגל, אך כשאבתי לחמם ראיתי ערבי מוציא משם עוף חם.
האם כדאי להימנע משימוש שם.
כמו כן רציתי לשאול היות והחלב כאן בכשרות רכילה של רב תנובה האם יש חובה להחמיר בזה אם זה באמצע השבוע שכנראה לא נחלב בשבת.
רב תודות

תשובה:

אם האוכל מגיע עטוף בשתי שקיות וכך מניחים אותם במיקרוגל אפשר במקרה זה של מאושפז לחמם במיקרוגל, אפילו שמשתמשים בו לטריפה.

אפשר להשתמש במוצרי החלב הרגילים כיון שחלב נחשב צורך גדול לחולה, אין חילוק בימים שבהם מגיע החלב כיון שלא תמיד החלב שנחלב בשבת מגיע בתחילת השבוע בדווקא [כפי הידוע לי בזמנינו אין לזה וודאות].