נשיאת תינוק במנשא [קנגרו] בשבת

שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א
יש לי שאלה דחופה מאוד, אם אפשר לענות עליה בהקדם זה יעזור מאוד.

האם מותר לטלטל בשבת במקום שאין עירוב תינוק בתוך מנשאה (קנגרו)??

יישר כח ובין הזמנים מוצלח.

תשובה:

אין לישא תינוק במנשא בשבת במקום שאין שם עירוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם יש בזה חילוק בין ילד שיודע ללכת לילד שאינו יודע ללכת?
    ואם כן – האם תינוק שזוחל אך לא הולך – בגדר "חי הנושא את עצמו"?
    תודה

  2. גם קטן שיודע ללכת ונאמר בו דין חי נושא את עצמו אין בכוונה שמותר לשאת אותו בשבת, אלא שהאיסור לשאתו הוא רק מדרבנן ולא מדאורייתא, וממילא לא נוכל להקל בכך במקום שאין עירוב. ראה ארחות שבת ח"ג עמ' ריח.