לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום עבור מאגר מידע כשיתכן שלא ניתנו כל הפרטים

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה!

בשבוע שעבר ביום שלישי חיפשתי דירה בבית שמש לשכירות, נתקלתי בפרסום על דירומט שניתן להירשם אצלם ע"י תשלום חודשי לקבל מידע דירות המועמודות להשכרה,
בעלי התקשר והם אמרו לו שיש להם מאגר דירות בעוד ערים – ירושלים, בני ברק, אשדוד, קרית ספר.
אמרנו להם שאנחנו מעוניינים לקבל את המידע למייל- אולם היות וכעת אנחנו בבית שמש שיתנו לנו תדפיס של מספר דירות עד לסכום של 2500 שקלים שיש באפשרותינו לשלם עבור שכירות, (הם בדרך כלל נותנים דוגמא) נרשמנו ואכן קיבלנו תדפיס של 5 עמודים עם 57 דירות כאשר מתוכם היו רק 8 דירות עד לסכום הנקוב 2500 שקלים (שזה הסכום שאמרנו להם)
ומתוכם 7 דירות לא היו רלוונטיות ז"א שלא ראינו אותם אפילו ורק 2 דירות ראינו וגם הם לא היו רלוונטית עבורינו .
היום ביום ראשון עדיין לא קיבלנו שום אימייל על דירות מהם והתקשרנו אליהם לברר 2 דברים
1. מדוע לא קיבלנו מהם אימייל.
2. אם אפשר לשנות ולקבל מידע על אשדוד כי אנחנו בסוף לא מעונינים לגור בבית שמש.
הם אמרו לנו שאין דבר כזה לשנות איזור, למרות שאנחנו כשנרשמו הבנו בפירוש שאפשר. וניסינו עם הנציג טלפונית שישלח לנו למייל והוא לא הצליח.
על כן אנו רוצים לבטל את העיסקה כי היא כולה מקח טעות.
סכום העיסקה הוא 153 ש"ח ואני יכול לבטל את זה כי זה נעשה בכרטיס אשראי.
האם הדבר מותר או אסור?
או שאפשר לחייב אותם שיביאו לנו מידע על אשדוד?

תשובה:

לכאורה אין כאן מקח טעות.

ביקשתם לקבל מידע עבור דירות בבית שמש, ואת זה הם מוכנים לתת. כל עוד שלא הבטיחו מפורשות שניתן לשנות ממקום למקום באמצע החודש, אינם חייבים לאפשר זאת. לדעתי זה לא מובן מאליו שניתן לשנות ממקום למקום.

אם הבעיה היא שהם יכולים לשלוח רק בפקס ולא במייל, יש פתרונות לכך, שישלחו בפקס וזה יגיע במייל.

כמו כן בכל מקרה (גם כשיש טענות צודקות) אסור לבטל עסקה בכרטיס אשראי רק אם הדבר אפשרי מבלי לשנות מן האמת כלום.

אסור לשקר לחברת האשראי, מכיון שאסור להוציא מאדם כסף במרמה בטענה שהוא במילא יוכל להוציא את הכסף ממי שחייב לך (לטענתך). לא ניתן להפוך אדם לספק של שירותי גבייה בעל כרחו