כתובה שנפל עליה מים ונטשטשו מקצת אותיותיה

שאלה:

כתובה שנפל עליה מים והדיו התפשט אך ניכר קצת הכתוב בכתובה, האם צריך לעשות כתובה חדשה?

תשובה:

במקום שהדיו התפשט יכול להתעורר חשש זיוף, אולי היה כתוב דבר שונה ונמחק, כמבואר בשו"ת נודע ביהודה קמא אבן העזר סי' פה. ואפילו אם באמת לא היה שום זיוף, מכל מקום בית הדין יצטרך לחשוש על כך ולא יוכל לגבות את הכתובה.

ולכן אם הדיו התפשט במקום שכתוב פרטים מהותיים המעכבים את כשרות הכתובה, כגון בשם הבעל והאשה או בסכום הכתובה, יש לעשות כתובה חדשה, וכן אם הדיו התפשט במקום רחב, שניתן לחשוש שהיה כתוב שם תנאי או דבר אחר לטובת הבעל ומחקו את התנאי, גם יש לעשות כתובה חדשה, אבל אם המים נפלו במקום שלא כתוב דברים המעכבים, וגם השטח המטושטש הוא קטן מדאי שלא יתכן שיהיה כתוב תנאי במקום זה, אין צריך כתובה חדשה. ועיין חו"מ סי' מד סעיף ה.