נופש וקניה באתרים וחנויות מחללי שבת

שאלה:

האם מותר ללכת או לנפוש במקום שהוא מחלל שבת וכן האם מותר לקנות בחנות שהרשת מחללת שבת.

תשובה:

כבר הורו גדולי ישראל שיש להימנע מקניה ובילוי באתרים וחנויות שמחללים בהם את השבת, חמור יותר הדבר במקום שהוא עצמו פתוח גם בשבת, אך גם אם אותה רשת חלקה פתוחה בשבת ישנם שנמנעים במקום האפשר לערוך בה קניות.

אם אין לו מקום אחר שנוח שם לקנות או לנפוש כמו מקום זה והדבר נזקק לו רשאי להכנס או לנפוש שם.

מקורות:

מן הדין לא מצינו שאסרה תורה או חז"ל את עצם הקניה במקומות אלו, אך לפי צורך הדור והענין ראו חכמינו שבכל דור ודור ואף בדורות הקודמים לגזור לפי צורך הענין שלא לקיים משא ומתן באופן שאפשר עם אותם מחללי שבת כיון שיש בזה משום סיוע עקיף לעסקיהם.