לעבור לפני המתפלל כדי להתפלל בציבור

שאלה:

אם אני צריך להיכנס לבית כנסת להתפלל במנין, וצריך לעבור דרך מסדרון שמתפללים שם שמונה עשרה, האם אני יכול לעבור שם אפילו שיש שם אנשים שעומדים באמצע שמונה עשרה?

תשובה:

אין לעבור לפני המתפלל אפילו אם עושה כן כיון שרוצה להתפלל בציבור, ואף אם ימתין לא יהיה לו מנין אחר ויצטרך להתפלל ביחידות, אולם אם הוא העשירי המשלים למנין מותר לעבור.

מקורות:

שו"ת יד אליהו (לובלין, סי' ו ד"ה ובנידון אם ילך).

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לכבוד הרבנים שליט"א אמנם ראיתי בעיני כמה רבני שכונות וראשי ישיבות שלא הזכיר את שמם אשר עוברים לפני המתפלל תפילת עמידה בין מהצדדים ובין מלפניו ושאלתי כמה אברכים חשובים שגם חזו בכך מה התר לזה ובדקנו ועיינו בשו"ע סימן קב ולא מצאנו התר לכך ותלינו שאולי יש להם התר מפני כבוד הציבור שלא יעמדו במקום שאינו קבוע להם האם זה נכון ויש לכך מקור הלכתי.?

  2. יתכן. יש גם אפשרות נוספת ראה כאן: http://din.org.il/2014/11/15/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%A2-%D7%95%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%91/
    והכי חשוב, אם אדם עומד במעבר ומפריע יש בן איש חי ועוד שסוברים שמותר לעבור לפניו כיון שאין לו היתר לעמוד שם, וכך פסק הגרש"ז אויערבך כמובא בהליכות שלמה.