ברכת הגומל לאחר ניתוח שבר

שאלה:

עברתי ניתוח שבר [בקע], האם אני צריך לברך ברכת הגומל.

תשובה:

אם הניתוח נעשה בהרדמה מלאה, יש לעשות ברכת הגומל בברכה, בפרט אם נעשה באופן של ניתוח לפרוסקופיה, אולם אם זה נעשה בהרדמה אפידורלית או מקומית יש לעשות את הברכה בלי שם ומלכות, אולם במקרה שהשבר היה כבר "שבר כלוא"  יש לברך בשם ומלכות בכל מקרה.

מקורות:

הרדמה כללית הופכת את האדם למצב של חולה שיש בו סכנה, כיון שהחיות שלו תלויה רק על המכשירים ומבצעים בו הנשמה מלאכותית, [ואין זה רק בגלל הסכנה של הרדמה כללית שכיום כמעט ואינה קיימת], אולם הרדמה אפידורלית או מקומית, אינה מחייבת בניתוח שבר כיון שאין השבר נחשב למחלה אלא לחוסר נוחות, במקרה שהשבר היה "כלוא" זה נחשב לחולי של חלל וצריך לברך, ואמנם בשנים הקודמות היה ניתוח זה מסוכן אף הוא ולכן כתבו הפוסקים (שו"ת ציץ אליעזר חי"ב סי' יח, והליכות שלמה פרק כג סעיף ב) שיש לברך על ניתוח שבר ברכת הגומל, אולם בזמנינו נראה שיודו שבהרדמה מקומית או אפידורלית כשזה לא שבר כלוא שיברך בלא שם ומלכות.