קנית דירה מעו"ד שמטפל בזוג שהתגרשו

שאלה:

האם אפשר לקנות דירה מכונס נכסים. ולאחר בירור התברר שמדובר בזוג שהתגרש ועו"ד שמטפל בחלוקה מוכר

השאלה אם במקרה כזה אפשר לקנות. תודה רבה.

תשובה:

יש לבדוק אצל שני הצדדים אם אכן העו"ד מוסמך על דעת שניהם למכור את הדירה, או שעל פי הסכם החלוקה בין הצדדים אחד מהצדדים רשאי לנהל לבדו את מכירת הדירה לפי ראות עיניו, או לבדוק אצל העו"ד שאכן יש לו יפוי כח משני הצדדים למכירת הדירה, ובמקרה כזה אין כל מניעה לקנות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב ענה על החלק הפשוט בשאלה. לא היה לשואל ספק שאם עורך הדין פועל מכוח שני בני הזוג שהמכירה היא כשרה למהדרין. השואל שאל, מה הדין כאשר בית המשפט או לחילופין בין בית דין הרבני הוא זה שמצווה על מכירת הדירה בניגוד לרצון אחד הצדדים, האם אז מותר לקנות את הדירה או לא.

    בכבוד רב
    מוטי פוגל

  2. הנך צודק בהערתך. אך מאחר ושאלת השאול בתחילה היתה על קניה מכונס נכסים שם הופנה לתשובה כאן, וחזר ושאל את שאלתו באופן זה הנחתי היתה שמדובר באופן שהעו"ד מונה על דעת שני הצדדים, אולם כנראה שהנך צודק בדבריך.
    ומשום כך אכן באופן שבית דין רבני הורה על כינוס נכסים, הרי שמותר לקנותה, אולם במקרה ובית משפט החליט על כך נגד רצון אחד הצדדים, והצד הנפסד רצה ללכת לבית דין, צריך לברר על סמך מה ניתן פסק זה, ואם אינו תקף על פי דין תורה הדבר תלוי במה שנתבאר בתשובה שצוינה לעיל.