מצרנות בחניה של בית משותף

שאלה:

בבניין משותף בו ישנה קומת חניה, החניות נמכרו ע"י הקבלן למי שחפץ ליבו אך לא כולם זכו לרכוש.
כעת אחד מהשכנים מעוניין למכור את החנייה שרכש ושכן שאין לו עדיין חנייה היה מעוניין לרוכשה
בא שכן אחר שחנייתו צמודה לחניה הנמכרת וטוען אני גם מעונין לרכוש, האם יש לו דין של בר מצרא או שלא?

תשובה:

אם ישנה אפשרות לאחד את שתי החניות לשימוש אחד, יש בזה משום בר מצרא, אך אם אין אפשרות לאחד את שימוש החניות לשימוש אחד אין בזה משום בר מצרא.

בנוסף לכך, אם אין צורך ממשי לבעל החניה הראשון ורוצה זאת רק להרווחה אין בזה משום בר מצרא, אם אין אפשרות לקנות חניה באיזור זה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' קעה סעיף מט, בדברי הרמ"א שם, לגבי הרווחה, ולגבי אם אי אפשר לאחד את השימוש, כן מתבאר מכל דיני בר מצרא שהוא רק משום שיכול לאחד את השימוש שבנכס.