הזמנת חפצי נוי באינטרנט בתשעת הימים

שאלה:

האם אפשר להזמין חפצי נוי באינטרנט בתשעת הימים, כשבדרך כלל החפצים מגיעים לבית לאחר כמה ימים, ויגיע כנראה לאחר תשעת הימים?

תשובה:

אם צריך לשלם על החפצים מיד בזמן ההזמנה, אין לעשות כן בתשעת הימים. אולם אם אינו משלם בעבורם בשעת ההזמנה, אלא רק לאחר כמה ימים, וכן אם הכרטיס אשראי שמשלם בו יוצא התשלום שבו לאחר תשעת הימים, וגם את החפץ מקבל רק לאחר תשעת הימים מותר לעשות קניה זו.

מקורות:

עיקר האיסור הוא רק במשא ומתן, והיינו קניה ומכירה. אבל הזמנת המוצר י"ל דאינו בכלל האיסור. ובפרט שהרי כבר העיד המ"ב שהמנהג להקל. והגם דבדבר שמביא לשמחה יש להחמיר, מ"מ הזמנת מוצר יותר קל. וכן מתבאר מדברי האגרות משה (או"ח ח"ד סי' פד).