חיוב תשלום על נסיעה של גוי ששכחו לשלמה

שאלה:

לכבוד הרבנים החשובים.
אנו גרים בשוייץ ומשתמשים הרבה בחשמלית [רכבת קלה], כיון שהתשלום הוא לאחר הנסיעה ואין מי שגובה תשלום יש פעמים ששוכחים לשלם, רצינו לדעת האם אנו צריכים לשלוח לחברה של החשמלית תשלום מספק על כמה נסיעות.
תודה מראש

תשובה:

יש לעשות כן משום קידוש השם.

מקורות:

אסור לגזול את העכו"ם מן התורה, כן הכרעת הפוסקים וכמבואר בשו"ע חו"מ סי' שמח ס"ב, סי' שנט ס"א, ובכלל זה לקנות דבר בלא לשלם את תמורתו, אמנם במקום שאינו יכול לדעת יש שכתבו שיש בזה רק משום הפקעת הלוואתו, אך ודאי במקום שיש בזה משום קידוש השם יש לעשות כן, ראה כאן שהארכנו בדינים אלו.