כיבוס במוצאי תשעה באב לצורך נסיעה

שאלה:

האם יש מקום להקל לאדם שיוצא לחופשה ביום עשירי באב, לכבס במוצאי ט' באב?

תשובה:

בגדי קטנים אפשר לכבס מליל עשירי באב, ובגדי גדולים, עדיף לבקש מספרדי שילחץ על המכונה לכבס, במקרה הצורך שאי אפשר לבקש מאדם אחר ללחוץ על המכונה, אפשר להקל מליל עשירי לכבס גם בגדי גדולים בפרט אם הם בגדים שנצרכים גם לשבת.

מקורות:

מנהג הספרדים להקל בכיבוס ממוצאי תשעה באב, (כמ"ש שו"ת אור לציון ח"א סי' לח), ומנהג האשכנזים (כמ"ש משנ"ב סי' תקנח סק"ג) להחמיר בזה עד חצות יום עשירי, אולם מאחר ואינו מן הדין יש להקל לבקש ממי שלא נוהג חומרא זו לכבס, ובשעת הצורך נראה שיש להקל כמו שמקילים בתשעה באב שחל ביום חמישי.