מקרר בשבת

שאלה:

אם כיביתי את האור במקרר לכבוד שבת האם יש חשש נוסף או שמותר להשתמש במקרר?

תשובה:

לדעת רוב הפוסקים וכן המנהג המקובל אין חשש בפתיחת מקרר בשבת, כאשר אין הוא מפעיל מנגנון בשעת פתיחת וסגירת המקרר, וכמובן אם האור מכובה.

אולם מאחר ובמקררים חדשים שבהם כל פתיחה וסגירה של הדלת מפעילה מנגנון ובזה דעת רבים מהפוסקים שאסור

העצה לכך היא לערוך שעון שבת בתקע של המקרר כדי שיהיה אפשר לפתוח את הדלת בשעה שהמקרר לא פועל.

בכל אופן אפשר לפנות לגבי סוגי המקררים למכון המדעי טכנולוגי להלכה: טלפון: 02-6424880 פקס: 02-6420949
כתובת: הפסגה 1 בית וגן ירושלים