שאלה:
קראתי באחד מעלוני השבת שיש לבדוק אם העגבנייה מתולעים כתוצאה ממחקר חדש.
שאלתי היא האם זה נכון ומה הדין לתבשיל שכבר בושל עם עגבניות (ללא בדיקה) כגון שקשוקה או אורז עם עגבניות?
תשובה:
מאחר ובודאי עדיין אין זה בגדר של שכיחות יתירה, תבשיל שבושל עם עגבניות מותר לאכלו.
אם יש לך עדיין מהעגבניות שבושלו, כדאי לבדוק שלש עגבניות, ואם הם ימצאו ללא תולעים אין חשש בכלל בתבשיל, במקרה וימצאו בהם תולעים יש לבדוק את התבשיל עצמו.