מסעדה מחללת שבת או אינה יהודית

שלום הרב אני מתעסק בקרוב רחוקים,
פנתה אלי אשה שאינה שומרת מצוות, ושאלה אותי היות והיא רגילה לאכול [ביום חול] במסעדת דגים שמחללת שבת, האם עדיף לה לאכול במסעדת דגים שבבעלות ערבית, שאינה עוברת על איסורי שבת.
ישר כח

תשובה:

יש איסור אכילה במסעדה ערבית כיון שיש בזה איסור של "בישולי עכו"ם" אם המסעדה היהודית שמחללת שבת יש בה הכשר מותר לאכל בה [ביום חול כמובן], אבל אם אין לה הכשר, אין חילוק בינה לבין מסעדה ערבית מחמת איסורי כשרות.