נטילת ידים לאחר תרומת דם

שאלה:

האם צריך ליטול ידים לאחר תרומת דם, והאם מותר לשתות לפני שנטלו ידים.

תשובה:

אם מים מצוים שם מן הראוי להחמיר וליטול ידים, בכל מקרה מותר לשתות לפני שנטלו ידים.

מקורות:

עי' ספר בדמיך חיי (עמ' 54 ואילך) שהביא שנחלקו פוסקי זמנינו אם חייבים ליטול ידים, או שמא אין חיוב מעיקר הדין ולא דומה להקזת דם שחייבים ליטול ידים ולכן מן הראוי להחמיר, ומכל מקום הביא שם שאף לדעת הפוסקים שסוברים שחייבים מעיקר הדין מותר לשתות מים לפני נטילת ידים.