לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת חסה

שאלה:

כבוד הרב, איך אנו צריכים לבדוק חסה ושאר ירקות שלא יהיה בהם תולעים?

ועוד, האם יש דין של רוב בחסה שהוא כשר?

תודה

תשובה:

מאחר והנכם מתגוררים בניו יורק, יש לבדוק אצל הרבנים בניו יורק האם חסה שמגיע אליכם מאיזה איזורים הם ואם הם מוחזקים בתולעים, כי אם הם מוחזקים בתולעים, דרך הבדיקה בהם היא, להשרות כמה דקות במים עם סבון ולשטוף היטב ולעבור על "שולחן אור" עלה עלה לבדוק עם אין בו תולעים.

אם גידולי החסה במקומכם מוחזק בתולעים, לא די לבדוק רוב ראש החסה וצריך לבדוק כולו.

לגבי שאר ירקות לא ברור כוונתכם לאיזה ירקות הינכם מתכוונים.