הכשרת מחבת טפלון

יש לי מחבת מצופה ב"טפלון" שנעשה לחלבי. ברצוני להפוך אותה למצבה הקודם פרווה, מה עלי לעשות?

תשובה:

אם המחבת ישנה ויש עליה הרבה כתמי שומן, תהפוך את המחבת על האש הגדולה, למשך 5 דקות, ואם היא חדשה ואין בה כמעט שומן דבוק תהפכנה כך ל30 שניות ודי בזה.

מקורות:

עי' ש"ך יו"ד סי' צה ס"ק כב, שכאשר קדירה קיבלה טעם ראשון של חלב או בשר, צריך לנהוג עם הכלי כך אפילו בפרוה וכד', ואין להתיר בהמתנת כ"ד שעות, ולכן יש להכשיר את הכלי כדי לנהוג עמו לכתחילה בפרוה, אמנם נחלקו פוסקי זמננו אם טפלון בר הכשרה או דינו כחרס, מ"מ דעת רבים מהם שאפשר להכשירו ראה בארוכה בזה שנתבארו הענינים כאן, ועל כן במקרה זה שהוא רק משום המנהג [ואמנם כך יש לנהוג מן הדין כיום], אך לגבי הכשרת כלי טפלון אין להחמיר בנידון זה כלל.