שליח שלא אמרו לו מה לעשות ונגרם נזק

שאלה:

בקו מהדרין
מאגף הנשים נשלח סכום כסף גדול ובקשה בצידו – 2 כרטסיות ו2 מעברים.

הבקשה הועברה לנהג והנהג שאל האם המעברים על חשבון הכרטיסיות או מעברים נפרדים,
האחרון משך בכתפיו והנהג על דעת עצמו ניקב על חשבון הכרטיסיה.

היות והכוונה היתה לא לנקב את הכרטיסיות והמעברים יועדו לנשים אחרות, כך שהכרטיסיה נוקבה לחינם והמעבר אינו תקף כאשר אינו צמוד לכרטיסיה. מי אמור לספוג את הנזק?

בתודה

תשובה:

מאחר ולא אמרו לשליח מה לעשות, השליח פטור.

מקורות:

אין כאן דין מזיק שהרי לא אמרו לו אלא להעביר לנהג והשליח עצמו לא אמר לנהג מה לעשות, ואין זה מזיק בידים, ואף לא גרמי שהרי לא היה ברור שהנהג יעשה כן, ואף לא נעשה בכוונה, על כן אין כאן במה לחייב.