סוף זמן ברכות קריאת שמע

שאלה:

נסתפקתי האם יש ענין לגמור לפני סוף זמן קריאת שמע גם את ברכות קריאת שמע עד גאל ישראל, או שמספיק בסיום פרשה שלישית, וכך נראה שנהגו העולם, אך מסברא היה מקום לומר שכיון שברכות אלו הם ברכות ששייכות לקריאת שמע יהיה ענין לאומרם דוקא בזמן קריאת שמע ולא לאחריו?

יישר כח גדול

תשובה:

סוף זמן ברכות קריאת שמע הוא כסוף זמן תפילה דהיינו כל ארבע שעות, כיון שברכות קריאת שמע הם תפילה, ואינם ברכות על הקריאת שמע [שאם כן היו מברכים "אשר קדשנו במצוותיו וצונו לקרוא קריאת שמע], ולכן זמנם כמו זמן תפילה

מקורות:

שו"ע סי' נח ס"ו ומשנ"ב ס"ק כה