מה נקרא "תוריתא דנהמא"

רש"י מסכת מנחות דף עה עמוד ב

שאלה:

מה הגדר של תוריתא דנהמה? צריך לראות כלחם ממש או גדר אחר? הספר ותן ברכה אומר שרב שלמה זלמן אוירבאך זצל אמר שcheerios יש להם תוריתא דנהמה ואני לא מבין את הגדר,
תודה

תשובה:

תוריתא דנהמא הכוונה ל"צורת לחם", וכיום שהלחם נראה ככר, או פיתה או לחמניה, הכוונה באופן שנראה לכל אחד שיש בזה צורה כזו, ולכן אם זה מבושל ומאבד את צורתו, זה נקרא שבטל ממנו צורת לחם.

מקורות:

רש"י מסכת מנחות דף עה עמוד ב "שיהא בהן מראה לחם ולא שיהו שרוי כל כך שאין נראה אם הם לחם או לאו".