יחוד עם בנות חורגות

שאלה:

אשה גרושה שיש לה בנות והיא נשאה לבעל שני ויש להם בן. עכשיו היה נסעה למשך שבוע או יותר. האם מותר לבעל השני להיות בבית עם הבנות שלה והבן שלו. הבנות הן גדולות והבן הוא בן שבע שנים.

תשובה:

לשיטת הרמ"א וכמנהג האשכנזים, כאשר הבן נמצא בבית מותר לבעל להיות שם במשך היום אפילו שיש שם את הבנות הללו, אולם לשיטת השו"ע וכן בלילה אף לאשכנזים, אסור לו לשהות בבית אם הם שתי בנות

במקרה הצורך וכבנידון דידן, יש מקום להקל על ידי שהיית  לפחות שלש בנות, [ולסמוך על השיטות המקילות בזה אף שלדעת השו"ע אין להקל], ולכן אם יש לו שלש בנות חורגות יש להקל, ואם לאו, צריכות להביא עוד חברות לישון בביתן כדי שהאבא יוכל להיות בבית.

מקורות:

שו"ע אהע"ז סי' כב סעיף ה, ועי' נטעי גבריאל פכ"א ס"ז, מנחת איש ח"א פרק ו' ופרק ז, ויש להוסיף שיש כאן להקל בלילה ע"י ג' בנות כיון שיש שם את אחיהם שיש דיעות שיכול להציל, ואם כי מעיקר הדין אין להקל בזה, אך בשעת הדחק יש להקל על ידי ג' נשים.