שבת ר"ח התפלל תפילות שבת רגילות

שאלה:

בענין אשה ששכחת יעלה ויבוא בשחרית והתפללה רק מוסף של שבת בלי להזכיר ראש חודש, בשבת שחל בה ראש חודש ונזכרה בזמן מנחה גדולה?

תשובה:

א. אשה שרגילה להתפלל כל שבת, ובשבת ראש חודש שכחה לומר יעלה ויבוא צריכה להתפלל מנחה שתי פעמים.

ב. אם התפללה תפילת מוסף של שבת ולא הזכירה כלל את ראש חודש בתפילתה, אינה צריכה לחזור ולהתפלל.

כל זה כמובן רק באשה, אבל איש ששכח להתפלל צריך להתפלל ב' פעמים מנחה ולאחר מכן יתפלל תפילת מוסף כיון שלא הזכיר כלל ראש חודש בתפילתו

מקורות:

א. עי' שו"ת מנחת יצחק (ח"י סי' יז), שו"ת משנת יוסף (ח"ו סי' לד) שו"ת יביע אומר (ח"ו או"ח סי' יח).

ב. בתפילת מוסף יש להוסיף שדעת כמה מגדולי הפוסקים שנשים פטורות מכל וכל בתפילת מוסף עי' שו"ת  נוב"י קמא (או"ח סי' ד) שו"ת רעק"א (קמא סי' ט), והגם שיש אחרונים שחלקו ע"ז (עי' שו"ת שו"מ תנינא ח"ב סי' נה, שו"ת באר יצחק או"ח סי' כ), לגבי לחזור מחמת שכחה מעין המאורע נראה שאין להחמיר בזה.