מקוה מים שאובים בערב שבת

בענין טבילה ערב שבת, אם צריך איש לטבול בכשר מקוה או יכול לטבול במים שאובים?

תשובה:

מעיקר הדין [דהיינו המקפיד בכל ערב שבת לטבול דווקא במקוה כמו שכתבו הפוסקים שיש לעשות כן לכתחילה] יכולים לטבול במים שאובים, אולם נהגו להקפיד שיהיה מקוה כשר לפחות מן התורה, וכן ראוי לנהוג למעשה, אם לא במקום הצורך שיש להקל לכתחילה במים שאובים.

מקורות:

שו"ת תורה לשמה (סי' שעה). [ומקוה הכשר מן התורה לכמה דעות היינו שהמים נכנסים על ידי המשכתם על גבי קרקע ג' טפחים קודם כניסתם לבור המקוה].