אי השתתפות בשיעור של רב

שאלה:

כאשר יש שיעור שמועבר על ידי רב בבית הכנסת , האם יש איסור לשבת בצד וללמוד משהו אחר שלא קשור לדברי הרב?

תשובה:

מדברי הפוסקים נראה שיש בזה משום ביזוי תלמיד חכם, אלא אם כן השיעור מיועד לקהל מצומצם או שידוע שאין חובה לשמוע את השיעור, אך אם זה דרשה שהרב רוצה שהקהילה תשמע אותו בכוונה, נראה מדבריהם שיש בזה איסור שלא להשתתף בזה
מקורות:
עי' דעת תורה יו"ד סי' שלד בשם שו"ת הרד"ך בית יח שהביא ראיה לדבר מקידושין כה וכ"כ קה"י לרי"ט אלגאזי במענה לשון אות ב' סי' קל"ב בשם גדולי פוסקים ועיין שיירי כנה"ג יו"ד שם אות צא שכל שכן אם הוא מפסיק בדרשתו של החכם נחשב כמבזהו