תספורת גבר אצל אשה

האם מותר לגבר להסתפר אצל אשה

תשובה:

אסור לגבר להסתפר אצל אשה, אולם על ידי אשתו [הטהורה] אמו או בתו מותר.

מקורות:

אסור לגבר להסתפר אצל אשה, כיון שזה לא מקום חולי, ואין כאן סברא של טרוד בעבידתיה, כי הרי לא ימלט רגע אחד של הנאה, וביותר שהאיסור הוא מצד הגבר שיש לו הנאה ממגע עם אשה, וע"י אמו ובתו נשואה מותר וכן מבואר בילקוט יוסף (קיצור שו"ע אהע"ז סי' כא ס"כ). שו"ת רבבות אפרים (ח"ה סי' תקז), וכן האריך בזה בשו"ת הלל אומר (לר"ה פוסק, אהע"ז סי' לח עמ' ת, והגרב"צ עוזיאל, הובאה תשובתו בחוברת הפוסק שנה ד עמ' תב), וכן כתב בשו"ת יצחק ירנן ח"ב אבה"ע סי' א' ושו"ת עולת יצחק ח"ב סי' רל"ז ועי' שו"ת נצח יוסף ח"א סימן ס"ו ובילקוט אברך תשכ"א עמוד ק"א ובספר מצוות הנשים (לר"א זכאי סימן ל"ה סעיף י"ב ובמקורות אות יד)