קריאת עיתונים בשבת

עיתונים מלאים פרסומות. האם יש צד להקל לראות או לקרוא פרסומות אלו בשבת ויו"ט. מאד קשה להיזהר בזה כשקוראים עיתון. האם צריכים לאסור כל קריאת עיתון ושבועון וכדו' בשבת?
תשובה:
יש להזהר מאד שלא לקרוא עיתונים בשבת, אם יש בהם ידיעות מסחריות ופרסומות, אולם המיקל אין למחות בידו.
מקורות:
משנה ברורה סימן שז ס"ק סג "לענין קריאת צייטונגי"ן בשבת אף שבתשובת שבות יעקב מקיל בזה הרבה אחרונים אוסרין מפני שיש בהם ידיעה מעניני משא ומתן" מבואר שהמשנ"ב לא כתב להחמיר לגמרי, אך כותב שדעת רוב האחרונים לאסור, ולכן אסור לקרוא עיתונים שיש בהם עניני משא ומתן [פירסומות] אך המיקל אין למחות בו.