אשה אם תאמר המפיל ושאר מזמורים שבקריאת שמע שעל המיטה

האם יש לנשים לומר ברכת "המפיל". האם יש לימוד זכות לומר לומר רק קר"ש וברכת המפיל, ולדלג מזמורים, כפי שהרבה עושים
תשובה:
נשים צריכות לומר ברכת המפיל, וכן אין להם לדלג על המזמורים שנתקנו בקריאת שמע. אולם יש מקום לימוד זכות עליהן למי שאינה עושה כן כי כן דעת כמה מגדולי האחרונים.
מקורות:
המג"א כתב (סי' רלט סק"ב) "ומה שלא נהגו הנשים לאומרה אפשר דס"ל כיון דאינו נוהג אלא בלילה פטורין דהוי שה"ג כמו שפטורים מקריאת שמע", אך הלכה למעשה כתבו האחרונים שיש לנשים לומר ברכת המפיל וכפי שציין בשעה"צ (שם ס"ק טז) "מה שכתב עוד דנשים אינן צריכות לקרותה, השיג עליו האליה רבה, וגם בלאו הכי כהיום הנשים נהגו לאמרם [פרי מגדים]", ובכף החיים (סי' רלט סק"ג) הוסיף שאף שאר מזמורים יש להן לומר.